Urządzenia i Akcesoria
Krem czekoladowy na ciepło z sosem z owoców jagodowych i kruszonką
Składniki
-
25 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
35 g mąki pszennej
-
15 g płatków owsianych
-
60 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
125 g cukru
-
3 szczypty soli
-
300 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g owoców jagodowych, świeżych
-
10 g cukru wanilinowego10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
330 g mleka
-
2 jajka
-
3 łyżki skrobi kukurydzianej3 łyżki skrobi ziemniaczanej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Babka kawowa z Varomy z solonym sosem karmelowym
2 godz. 10 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 godz. 45 min